keskiviikko 29. elokuuta 2007

Ööh... ää...

No niin, nyt se on tässä. Ihan ensimmäinen testi, jonka laitan tänne omaan blogiini. Ehkä tämä oli jotenkin riittävän epähömppää.

Se nyt vielä sanottakoon, että älykkyystestithän kuvaavat hyvin kapeaa älykkyyden aluetta. Kokonaan pois jää esimerkiksi tunneälykkyys (joka olisi kyllä ollut ihan kiva mitata, mutta ilmeisesti testin kehittäminen on hieman vaikeampaa) samoin kuin moninainen taiteellinen lahjakkuuskin. Lisäksi kritisoisin testiä vielä siitä, että siinä paljon pisteitä saa kärsivällisyydellä, kun aikarajoja ei kerran ole. Keskittymisvaikeuksista kärsivä ei varmaan saa montakaan pistettä, kun ei vaan jaksa miettiä.

Ihan niin älykäs en ollut, että olisin saanut mitään kuvakaappausta aikaiseksi print screenillä. Tyydyn siis tällaiseen tylsään kirjalliseen tulosten kerrontaan...

Kokonaispisteet 131
= Huipputasoa
= mensan pääsyvaatimus
= enemmän kuin keskivertotohtorilla!
Ihan hyvin näin peruskoulupohjalta (amk), masentuneena

Kielellisten osien pistemäärä 144,5
= tästä olen ylpeä!

Kuviopäättelytehtävät: 14
Sanastotehtävät: 20
Muistiosio: 14
Sanasuhdeosio: 20
Matemaattiset: 17

Heikkouteni oli muisti, vahvuuteni kielellinen päättelykyky. Näissä ei oikeastaan ollut mitään kauhean mullistavaa. Muistiosiossa pärjäsin jopa yllättävän hyvin, vaikka tuntui välillä menevän enemmän intuition puolelle.

Tuo sadankolmenkymmenenkieppeillä tuntuisi olevan sellainen bloggailijan pistemäärä, tällaisella noin neljän erittäin satunnaisen henkilön otannalla. Ajattelin testin antavan todellista parempia tuloksia kun kaikki ovat vaan neroja. Mutta ehkä tuo olisi myös selitettävissä tietyn tyyppisten ihmisten mieltymyksellä bloggailuun ja masentumiseen. Ja ilmeisesti tuo lahjakkuus painottuu vielä tuohon kielelliseen puoleen. No, tiedä häntä...

Alku oli tuollaista omaan napaan tuijottelua, ja loppu olikin sitten jo ihan laadukasta kansalaisjournalismia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin. Ehkä se kielellinen lahjakkuus pistää bloggaamaan.
Masentunut minä en kylläkään ole, kuten varmaan olet havainnutkin. :)

Jr. Jones kirjoitti...

No, kyllä tuo toisella silmällä mesettäminen testiä tehdessä vastaa varmaan suunnilleen samanlaista häiriötekijää. Etenkin muistitehtävisssä. ;)