sunnuntai 16. joulukuuta 2007

Latauksen merkkivalo palaa

Väsyttää. Isosti. Olen monesti kuvannut ihmisen energioita siten, että käytössä on kahdet akut: isot ja pienet. Pienet akut latautuvat aina nukkuessa. Jos päivittäinen latausaika jää jatkuvasti liian lyhyeksi, alkaa väsyttää, mutta tilanteen voi aina korjata nukkumalla ja muuten lepäämällä, ja hyvän viikonlopun jälkeen nämä akut ovat taas täynnä.

Isommat akut eivät tyhjene päivässä, eivätkä viikossa. Ne eivät myöskään ole suoranaisesti yhteydessä nukkumiseen, vaikkakin pikkuakkujen jatkuva virranpuute kuluttaa virtaa isoista akuista. Kun isoista akuista alkaa virta loppua, tulee totaalinen väsymys, joka on jotakin muuta, kuin unen puutetta. Se alkaa näkyä välinpitämättömyytenä, kyllästymisenä, ärtyisyytenä ja pessimisminä. Tyhjetessään nämä eivät myöskään lataudu uudelleen aivan hetkessä.

(tietokoneen ilmoitus: Vähäinen akun lataus. Vaihda akku, tai kytke tietokone virtalähteeseen. Aika osuvaa...)

Minulla taitaa olla tuossa suuressa virtalähteessä jokin ongelma. Ehkä laturissa on vikaa, eikä akku siksi lataudu kunnolla. Eli ei ole sellaista aikaa tai paikkaa, jossa akkuni säännöllisesti latautuisivat. Tai mahdollisesti jossakin on ylimääräistä kuormitusta, joka haukkaa virtaa yli akun normaalin kapasiteetin. Mikä siis minua kuormittaa? Missä virtasyöppöni luuraa? Kolmas vaihtoehto on, että itse akku vain yksinkertaisesti on viallinen. Sen varauskyky on kenties puutteellinen, tai sitten lataus pääsee purkautumaan omia aikojaan.

Tietääkö kukaan hyvää sähkömekaanikkoa?

2 kommenttia:

morilandia kirjoitti...

un saludo desde morilandia

Jr. Jones kirjoitti...

hmmm... saludo on kahvia. Mutta luultavasti jonkinlainen tervehdys. Lauserakenteesta voisi päätellä, että kyseessä on yksi tervehdys molilandialta?

Ihan epspanjasta astiko se oli?