perjantai 28. joulukuuta 2007

Ahdin valtakunta

Saimme joulun alla kaverin vanhan 120-litraisen akvaarion. Olen nyt lukenut kaksi akvaariokirjaa ja puoli nettiä haaliakseni tietoa akvaarion perustamisesta ja hoidosta. Paljon olen oppinutkin.

Ongelmiakin kuitenkin on. Olen haaveillut hankkivani akvaarioon merenneidon, mutta niistä on kovin vaikea löytää tietoa. Ainoat vinkit olen löytänyt Alcinoen blogista, eikä niistäkään taida ainakaan tässä vaiheessa olla suurempaa hyötyä. En ole saanut selville onko akvaariomme sopivan kokoinen, vai pitäisikö olla suurempi? Ne ovat ilmeisesti kuitenkin melko kookkaita. Entä millaisen ympäristön ne tarvitsevat? Tiheää kasvustoa, luolia, kivikkoa, juurakoita, vai kenties ihan avovettä? Mikä olisi oikea veden kovuus, sopiva Ph ja lämpötila?

Entä viihtyykö merenneito yksin vai pitäisikö niitä olla kokonainen parvi? Missä suhteessa pitäisi olla merenneitokoiraita, vai onko sellaisia nyt edes olemassa? Onko merenneidot helppo saada lisääntymään akvaario-olosuhteissa? Ja ovatko ne seurallisia ja vilkkaita, vai lähinnä arkoja lymyilijöitä? Millaisia kaljoja sen kanssa samaan akvaarioon voisi laittaa, etteivät ne näyki sen eviä?

Olisi mukavaa, jos joku voisi kertoa, ettei käy niin, että alkuun pieni ja söpö merenneito kasvaakin liian suureksi akvaarioomme.

2 kommenttia:

Alcinoe kirjoitti...

Ah ja voih, ei merenneitoa voi sulkea akvaarioon. Ne kuuluvat Atlantiksen rajamaille, kuolonkourissa sinnittelevien merimiesten lohdukkeeksi, houkuttelemaan matkamiehiä tarujen tuolle puolen.

Miten olisi kultakala? ;)

Jr. Jones kirjoitti...

Oi voi... Sydämeni murtuu. Ei jää siis muuta vaihtoehtoa kuin alkaa merimieheksi Atlantiksen reunamille, ja hankkiutua kuoleman kieliin. Ette ehkä siis kuule minusta vähään aikaan...