keskiviikko 6. elokuuta 2008

Google Nothing -Day

Tämä ei ole uusi asia, mutta kylläkin ajankohtainen.

Koska hakukone google ironisesti vastoin toimintaideaansa tukee Kiinan hallituksen sensuuri- ja sananvapauden rajoittamispolitiikkaa, ehdotan Pekingin olympialaisten avajaispäivänä vietettäväksi "Älä Googlaa Mitään -päivää".

Totuus on, että Kiinan hallituksen politiikkaa tukevat kaikki länsimaat. Kukaan ei ole valmis asettumaan vastahankaan, koska Kiina on niin suuri potentiaalinen markkina. Raha puhuu yli ihmisoikeuksien.

Näillä olympialaisilla ei ole mitään tekemistä urheilun kanssa. Urheilukilpailut ovat pelkkä kulissi politiikalle. Niinpä on minun mielestäni perusteetonta pidättäytyä boikotoinnista ja poliittisista kannanotoista siksi, että "kyseessä on urheilukilpailu". Kiina yritti kiillottaa julkisuuskuvaansa, mutta on kaatumassa ylläpitämiensä sensuurin muurien murtumiseen.

Pallo on meillä. Kiinalaiset ovat kirjaimellisestikin henkensä kaupalla tuoneet epäkohtia koko maailman nähtäväksi niin suurella volyymilla, ettei enää voida katsoa muualle. Mitä tekee maailma? Annetaanko rahan lakaista roskat maton alle? Sinä päätät.

VIETÄ "GOOGLE NOTHING -DAY"!

5 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Oi joi, tää voi kyllä olla mulle todella vaikeaa, koska googlaan aina ja kaiken.

DorianK kirjoitti...

Uskallan jo melkein luvata, että minä en Googleen huomenna koske lainkaan. Olisi ihan mukava sanoa, että se johtuu boikotista, mutta ei ole muutenkaan tarkoitus edes avata konetta koko päivänä. Jos edessä olisi tavallinen työpäivä, hakukone varmaan laulaisi monta kertaa.

Junior Jones kirjoitti...

Tiina, arvasin tämän olevan sinulle kova haaste. Toinen vaihtoehtohan voisi olla hakea google.cn -palvelusta kaikkia kiellettyjä sanoja, kuten demokratia, sananvapaus, ihmisoikeudet, tibet jne.

DorianK kirjoitti...

Tuo "melkein"-sana edellisessä kommentissani oli sitten ihan paikallaan. Niin sitä vain tuli kuukkeloitua. Toki vain muutamilla erilaisilla hakusanoilla ja vain muutaman minuutin ajan koko päivänä, mutta silti. Ja minä en edes ollut kotona tai töissä koneen äärellä, vaan aivan muualla (jossa oli kone päällä lähinnä jukeboksina ja säätiedotusten tarkkailua varten).

Junior Jones kirjoitti...

Ja niin minäkin katsoin avajaisia, vaikkei pitänyt. Heikko on ihmisen mieli... ;)