torstai 3. heinäkuuta 2008

taa-taa-ti-ta-too



Kun nyt kerran olen nykyään näin rok, olen ajatellut hankkia tatuoinnin. Tavoistani poiketen en aio tätä kuitenkaan tehdä hetken mielijohteesta, koska toteutus on melko pitkävaikutteinen.

Oikeastaan minusta suuri osa tatuoinneista, ainakin niistä joiden kuvia olen selaillut internetissä, ovat olleet melko törkeitä. Minun mielestäni siis. BDTS näyttäisi tekevän pääasiassa varsin asiallisia kuvia.

Kriteerejä tatuoinnilleni:
  • kohde on ehdottomasti olkavarsi
  • väritys on joko musta tai harmaasävy
  • kuva sointuu muotoilultaan kohteeseen
  • kuva ei ole irrallinen läntti
  • kuva ei sisällä "raakaa" symboliikkaa
  • peittyy pitkällä hihalla, mutta näkyy lyhyen hihan alta
  • sopivan väljä selkeä ja symmetrinen
  • voi sisältää myös konkreettisen kuvan, mikäli edellä luetellut ehdot täyttyvät
Tuo yllä oleva BDTS:n toteutus on oikeastaan aika oivallinen esimerkki hyvästä tatuoinnista. Ja sitten pari argumenttia:
  1. Tatuointejahan on nykyään kaikilla, ei se ole enää mitenkään erikoista.
    Ei se mitään, en yritä olla aikaani edellä, tai mitenkään poikkeuksellinen.
  2. Tribaalit eivät enää ole muodissa (kuulemma).
    Ei se mitään, en minä muutenkaan ole muodikas. Muoti on perseestä, se tulee ja menee, tatuointi pysyy. Hyvä tatuointi on jollain tapaa ajaton.
  3. Tatuoinnit ovat rumia.
    Kuka käskee ottaa ruman tatuoinnin.
  4. Onko sitten vanhana kiva kantaa sitä nuorena otettua tatuointia?
    Ei varmaan, jos tatuoi itseensä genitaalialueen kuvauksia tai muuten tyylittömiä kuvia. Ei niitä tosin ole nuorenakaan kiva kantaa.
  5. Tatuointi voi vaikeuttaa työn saantia.
    Se on mahdollista. Siksi kannattaa käyttää hyvää makua ja harkintaa tatuoinnin sijoittelussa. Jos silti jää työpaikka saamatta, niin täytyy koittaa jotakin toista. Sitäpaitsi - kaikillahan on nykyään tatuointi.
Keksikää itse lisää syitä olla ottamatta tatuointi.

14 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Tatuointikohtaan voi iskeä ihottuma. Heh, atoopikon painajainen on se, että ottaisi tatskan ja saisi ihoreaktion ja se (tatuointialue) olisi koko ajan ruvella ;)

Oikeasti minulla ei ole mitään tatskoja vastaan - kaikillahan tosiaan on sellainen. ;-) Makuasioita nuo ovat. Minusta tuollainen koko olkavarren peittävä tatska on aika ruma, mutta sekin on makuasia.

Kami kirjoitti...

Kirjoitus iholle on teemaltaan mielenkiintoinen. Ihminenhän on monellakin tapaan kuin kirja. Itse lähdin tatuointia ottaessa juuri tälle linjalle. Etsin symboleja ja merkityksiä. Mielellään yksinkertainen symboli joka niputtaa elämääni ja olemassoloani mahdollisimman monella tavalla, mutta jättää tilaa mahdolliselle tulevalla.

Halusin jotakin mistä voi lukea jotain minusta jos niin haluaa. Kertoa tarinaa. Ja sitten jo kävelinkin tatuointiliikkeeseen sisään.

Jr. Jones kirjoitti...

Elegia: Taidankin tatuoida koko kehon, niin pääsee kunnolla raapimaan... =)

Minua tuossa viehättää se, että olkavarsi on ehjä kokonaisuus. Jollain tapaa harmooninen, ikään kuin luonnollinen. Voisi kuvitella, että evoluution seurauksena ihmiselle kasvaisi tuollainen kuviointi käsivarteen jotain mystistä tarkoitusta varten.

Kami: Niin, tuolla filosofialla tatskan pitäisi olla tosiaan pienehkö, että mahtuu se tulavaisuuskin. Onhan nämä blogit kyllä aika epävarmoja itsensä ilmaisemisen keinoja - iholla se pysyisi vaikka tekniikka kaatuisikin.

Itse olen toistaiseksi ehkä enemmän visuaalisesta näkökulmasta liikkeellä, ja toki vasta ihan kypsyttelemässä ajatusta.

Kiitos kommenteista molemmille.

Tiina kirjoitti...

Tatuointia ei tosiaan kyllä kannata ottaa sen mukaan mikä on "muotia" juuri sillä hetkellä. Koska muoti muuttuu, mutta tatuointi pysyy.

Mä haaveilen kanssa jostain pienestä tatuoinnista. Sellaisesta jonka saa peitettyä, mutta joka näkyy niin halutessa. (Päässäni on itse asiassa syntynyt pieni suunnitelma, mutta olen siitä vielä ihan hipihiljaa. Toteutus ottaa vielä aikansa, jos koskaan.)

Jr. Jones kirjoitti...

Tiina: Haaveilu on hyvä harrastus... Ja tämä on tosiaan sellainen projekti, jonka haluan minäkin ottaa ihan rauhassa.

Jr. Jones kirjoitti...

Pakko hehkuttaa tähän vielä, että löysin todella makeen gallerian. Sieltä seuraava kuva voisi olla selkeästi vielä makeampi kuin tuo postauksen esimerkki: http://www.kolumbus.fi/therese.maasalo/tattoo/kuvat/custom_mv/liekkeja_kotkan_ymparille.jpg

Muutenkin tuota kannattaa käydä tsekkaamassa. Todella makeita tatuointeja, ja muuta mielenkiintoista.

Tiina kirjoitti...

Noin isoa ei varmaan ihan yhdellä kertaa nakutella? Ainakin voisin kuvitella, että siinä menee aikaa ja koko käsi olisi sen jälkeen hiukan hellänä.

Jr. Jones kirjoitti...

Tiina: Voipi olla, että kannattaisi tehdä useammassa osassa joo.

Bit kirjoitti...

Heip,

Mun parhaalla ystävälläni, keskimmäisellä eksällä (mies) on tosi hieno sekänkokoinen tatska. Sellainen suorastaan satumainen kuva jossa on iso lintu ja palmusaari.

Itse en voisi ottaa edes pientä kuvaa. Mutta silti ihailen ihmisten tatuointeja, sekä pieniä että suuria, jos ne käyvät kantajalleen. Monesti sopivat.

(Mulla ei ole edes yhtään lävistystä - edes korvissa! Against The Folw,,,)

Parhainta harkintaa sinulle (:

Bit kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Bit kirjoitti...

Siis, Against The Flow...

Vastavirtaan!

L.

Jr. Jones kirjoitti...

Bit: Ai, ihan naturell. Mulla oli toisessa korvassa kolme alhaalla, ja toisessa yksi alhaalla ja yksi ylhäällä.

Tiina kirjoitti...

Oli? Ei ole enää?

Jr. Jones kirjoitti...

Juu, ei ole enää. Tulin isoksi ja ensin judokaksi, ja sen jälkeen viralliseksi. Ehkä noista yksi on vielä auki sen verran, että saisi korun läpi.