sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Sunday classics - Saara



Hienoja biisejä näytti olevan monella. Minulla oli nuorena melko poikkeuksellinen musiikkimaku, koska kasvoin lapsuuteni isän levyhyllyn tahdissa. Jatkoin samaa rataa, mutta lisäsin sentään nuoruuden aikoina joukkoon hieman katu-uskottavampaa materiaalia.

Bob Dylan on ehdottomasti isän levyhyllystä ja herralla onkin sitten niin paljon klassikoita, että niiden esittelemistä varten voisi perustaa ihan oman blogin. Päivän valinta juontaa juurensa erääseen kirjaan, jota joskus nuorena luin. Kirjan nimeä tai sisältöä en muuten enää muista, mutta mieleen on jäänyt lause, jossa päähenkilö kertoi, ettei tuon jälkeen enää pystynyt kuuntelemaan mitään muuta rakkauslaulua, kuin Dylanin Saraa.

Sarahan oli Bobin vaimo, ja rakkauslauluna tämä olisi paremmin sopinut tuonne kyseiselle teemasunnuntaille, mutta menköön nyt tähän.

11 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Hieno rakkauslaulu Dylanilta. Hyvä valinta.

Anonyymi kirjoitti...

No hyvällä aloitit! Tervetulleeks Sunnuntai Klassikoiden soittelijaksi :)

En mikään suuri Dylan fani ole, mutta kyllä niitä silti kelpaa kuunnella useammankin.

Jr. Jones kirjoitti...

Kiitos Yaelian. Ilman tuota henkilökohtaista kontaktia olisin kyllä varmaan valinnut toisin, esimerkiksi like a rolling stone.

Lepis, kiitos kiitos. Katsotaan miten aktiivisesti muitan näitä postailla, mutta ainakin nyt tämän ensimmäisen kerran, Onhan sekin jo jotain?

Anonyymi kirjoitti...

Bob Dylan on hyvä valinta, pidän kovasti herran tuotannosta. Sara on hieno laulu ja sopivasti "erilainen" Dylan-klassikko sunnuntaiklassikoihin.

SusuPetal kirjoitti...

Nostalgia vyöryi yli, kun kuuntelin tämän, kiitos.

Jr. Jones kirjoitti...

Tuima, kiitos kiitos.
SusuPetal, olepa niin hyvä. =)

Elegia kirjoitti...

Kaunis kappale, jota en muuten ollut ennen kuullut, vaikka Dylan tietenkin on tuttu nimi. Kestää toisenkin kuuntelukerran, ehdottomasti!

Anonyymi kirjoitti...

Olikin uusi kappale mulle, vaikka Bob on ollut aina Eppujen kappaleesta asti tunnettu mulle. ;-)

Onkohan tämä Saara juuriltaan Suomesta?

Jr. Jones kirjoitti...

Elegia, ehdottomasti kestää. Koko Dylanin tuotanto on sellaista, ettei se hirveän herkästi "väsy".

Timo, Saran alkuperäinen nimi oli Shirley Marlin Noznisky, jonka hän ensimmäisen miehensä vaatimuksesta muutti Saraksi. Saran syntymäpaikka on Wilmington, Delaware, USA.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpäs olikin yhdellä aalla se Sara siinä videon otsikossa kuitenkin... jäi jotenkin mielikuva, että siinäkin olisi ollut 'Saara'...

Jr. Jones kirjoitti...

Joo. Ainakaan toi Noznisky ei viittaa kovinkaan suomalaisiin sukujuuriin... =)