maanantai 12. tammikuuta 2009

Systeemi on tätä!

Ensinnäkin tämä taluden kasvun hidastuminen, jota toisinaan on sangen virheellisesti kutsuttu lamaksi. Siis talous kasvaa yhä, muttei niin nopeasti, kuin ennen. Tässäpä on erinomainen syy vähän irtisanoa väkeä. Tosin kaikkien on tehtävä se nyt äkkiä, sillä ensi vuonna talouden kasvu saattaa jo kasvaa. Pisteet työnantajalleni, joka näinä vaikeina aikoina vain investoi. Toisaalta, jos meiltä irtisanottaisiin tuhannen henkilöä, pitäisi koko henkilökunta irtisanoa monen monta kertaa! Niin, repikää siitä viisautta pukumiehet!

Edellisestä tulikin mieleeni, että joku osakesäästöyhtiö voisi perustaa uusia salkkuja:
  • eettinen salkku - vain reilua kauppaa ja eettisesti oikeaoppista bisnestä (tietenkin vähän vähemmän tuottoa, mutta jos näitä ostamalla saisi pitää työpaikkansa, ja lisäksi saisi vähän ylimääräistä rahaa niin...)
  • vihreä salkku - vain ekologisesti toimivia yrityksiä. Tuotot olisivat luonnollisesti hieman niukemmat, mutta jos saisi hengittää puhdasta ilmaa ja vielä vähän rahaakin, niin mikäs jottei...
  • Sikasalkku - piittaamattomia ja röyhkeitä yrityksiä, joissa ihmisiä ja maapalloa kyykytetään surutta (tietenkin luvassa on hieman isommat osingot.
  • valepukkisalkku - nämä muka olisivat olevinaan kahta ensimmäistä, vaikka todellisuudessa se olisi vain kulissa kolmannelle.
Miun mielestä ois pirun hyvä liikeidea.

Toinen asiani liippaa läheltä edellistä. Euroopan Unioni esti laajakaistasääntelyn poistamisen joillakin alueilla Suomessa. Voisiko se kieltää myös Fortumin epäterveen monopolin, joka vääristää energiamarkkinoita? Miksei öljyntuottajamaille lueta kartellisyytteitä? Miksei kaikki vain irtisanottaisi sähkösopimusta? Pitäkää sähkönne, ei me tarvita sitä!

Ei kommentteja: